top of page

Om Alvøen Marina

Sting båt ute på fjorden

Fortid

Alvøen Marina ble startet i begynnelse på 1980. Stiftet av Bjørn Alvøen. Dette ble drevet som et enkeltmannsforetak frem til 1997. Vi gikk da over til å bli et As, fortsatt 100 % eid av Bjørn Alvøen. i 1997 ble det besluttet å ansette flere, da vi var kommet godt inn på forsikringsmarkedet. I 2006 tok vi et stort økonomisk løft med å investere i en 15 tonns kran med en rekkevidde på 18 meter, videre ble det bygget helt ny dypvanns kaifront på 80 meter. Det ble også i denne perioden investert i 2 nye 60 meter betongbrygger med plass til 45 båter pluss serviceplasser. I denne perioden var vi stor på reparasjon av plastskader, da primært kjølskader på seilbåt. Vi drev med plastskader, osmosebehandling og lakkering av båter frem til 2014. Etter mange år med plastreparasjoner, kom vi til et metningspunkt når der gjald skadereparasjoner.

Sting båt ute på fjorden
Fornøyd kunde i sin nye Sting 610s

Fremtid

I 2022 overtok Steinar som daglig leder og 80 % av Alvøen Marina. De siste 2 årene har vi levd med anleggsmaskiner rundt oss på alle kanter, i forbindelse med tilrettelegging av ny vei forbi oss. Dette nærmer seg nå slutten og resultatet blir meget bra. Vi har fått en del større areal og ny vei ned til verksted noen som letter ankomsten til verksted betraktelig. Vi har også i lengre tid hold på med ny reguleringsplan og plantegninger til nytt verksted, dette er ting som vil komme etter hvert.

Fornøyd kunde i sin nye Sting 610s
Båt med Mercury motor

Nåtid

I takt med at den yngre generasjon var kommet inn i ledelsen (min eldste sønn) ble det besluttet å avvikle denne type arbeid og heller gå inn på salg av nye båter. I denne forbindelse ble medarbeidere kurset på Evinrude motorer. Vi har blant annet hatt 2 mann på fabrikken i USA hvor det var intensiv kursing over 14 dager. Vi er i dag det eneste autoriserte Evinrude verkstedet i gamle Hordaland fylke. I forbindelse med at BRP valgte å avslutte produksjon av Evinrude motorer, landet vi tilslutt på Mercury motorer som ett godt alternativ til Evinrude.
Vi har kurset oss opp på Mercury og har i dag full kompetanse på begge motormerker.
På nysalg av båt, sitter vi i dag med agentur på Sting, Iron og Nitra båter.
Min sønn har overtatt gradvis som daglig leder på grunn av min sviktende helse og alder.

Båt med Mercury motor
bottom of page