OM ALVØEN MARINA AS

Alvøen Marina er fra 1 oktober 2014 ny forhandler av Evinrude motorer og Nordkapp og Sting båter i Bergensområdet. Alvøen Marina overtar oppfølging av kunder som har kjøpt båt, deriblant Nordkapp, eller Evinrude motor hos Frydenbø Båt i Bergen.

Vi ser frem til et langt og godt samarbeid med Frydenbø Marine og Nordkapp Boats, med salg av deres kvalitetsprodukter. Vi kan med dette stolt kalle oss Bergens nye Nordkapp, Sting og Evinrude forhandler.

HISTORIE

Alvøen Marina ble grunnlagt i 1979 av Bjørn Alvøen, da som ren utleie av båtplasser i flytebrygger. Etterhvert begynte jeg å utføre lettere reparasjonsarbeid.

Jeg var på denne tiden ansatt i annet arbeid, og Alvøen Marina ble da hovedsaklig drevet på hobbybasis.

Etterhvert begynte dette å utvikle seg i positiv retning, og jeg begynte seriøst å vurdere å skape en arbeidsplass av dette.

Alvøen Marina utvikles
I tiden fremover ble alt som var av tid, krefter og kapital brukt til å bygge opp en levedyktig arbeidsplass. Våren 1984 mente jeg at tiden var moden for å satse for meg selv og sluttet da i en god og sikker jobb, og begynte å drive Alvøen Marina på full tid.

I 1985 var jeg kommet godt inn på reparasjons- og servicesiden av lystbåter, og behovet for skikkelig løfteutstyr gjorde seg gjeldende. Det ble da foretatt et stort økonomisk løft ved å gå til anskaffelse av en 20 tonns mobilkran.

Jeg hadde nå muligheter til å kunne sette opp båter til reparasjoner også under vannlinjen. I tiden 1985 til 1989 var arbeidsforholdene temmelig kummerlig, da de fleste reparasjoner foregikk enten utendørs eller i en selvbygget plasthall.

Ny reparasjonshall
I 1989 var jeg kommet godt inn på reparasjonssiden hos forsikringsselskapene, og det krevde etterhvert bedre lokaliteter. I 1989 ble det da bygget en reparasjonshall i stål som har kapasitet til å ta inn båter opp til 12 meters lengde.

I tiden som fulgte ble kaiarealet utvidet sakte men sikkert, og utgjør i dag ca. 1000 kvm. I årene som har gått har Alvøen Marina blitt drevet som enmanns bedrift, og det har kun vært leid inn folk ved behov. Jeg har vært i den heldige situasjon at det har vært en jevn tilgang på arbeid. I februar 1995 begynte vi med ansettelser.

Alvøen Marina AS
I 1997 gikk Alvøen Marina over fra enkeltmannsforetak til å bli Alvøen Marina AS. I årene som fulgte har det blitt bygget nye kontorer, toalettrom, garderobe, spiserom, maskinverksted og lager.

Nytt bryggeanlegg
I 2006-2008 ble det brukt ca. 4,5 mill. i nytt bryggeanlegg med plass til ca. 50 båter. Videre ble det kjøpt inn ny kran med løftekapasitet på 15 tonn.

Kaifront ble utbedret, og vi har i dag ca. 50 løpemeter dypvannskai. I løpet av 2011-2012 utvidet vi kaiarealet med ca. 300 kvm.

Ny utstillingshall
I 2013 ble det investert i ny utstillingshall for båter på ca. 210 kvm.

HER FINNER DU OSS